Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© smart eye
Elektronikproduktion |

Smart Eye håller koll på lastbilschaufförerna

Svenska Smart Eyes teknologi kommer användas av en icke namngiven europeisk tillverkare av medelstora till tunga fordon.

Smart Eye har valts ut att leverera sin teknologi till åtta nya tunga fordonsmodeller av en global kommersiell fordonstillverkarkund. Enligt företaget är den beräknade intäkten för ordern är 150 miljoner kronor baserat på prognoser för den beräknade produktlivscykeln.

Orden landade hos Smart Eyes genom samarbete med en icke namngiven global Tier 1-leverantör, kunden beskrivs som en tillverkare av tunga fordon med global tillverkningsbas och tre välkända varumärken med huvudkontor i Europa.

Den nya kunden är den första stora tillverkaren av tunga lastbilar som upphandlar Smart Eyes teknologi för sina kommande fordonsmodeller, vilket innebär att Smart Eyes nu etablerar sig i segmentet för tunga kommersiella fordon.

De nya bilmodellerna, inklusive Smart Eyes teknologi, kommer att gå i produktion under 2025 och öka avsevärt 2026 när den europeiska lagstiftningen som kräver DMS i alla EU-fordon träder i kraft. Den beräknade intäkten för ordern är 150 miljoner kronor, baserat på prognoser för den beräknade produktlivscykeln, med en framtida potential på minst 400 miljoner kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelandet.

– en här nya ordern representerar ett viktigt genombrott på marknaden för tunga kommersiella fordon för Smart Eye,” säger Martin Krantz, vd och grundare av Smart Eye.

Samtidigt ser man också fram emot att förarövervakningssystem blir standard i EU.

– I samband med att ny EU-lagstiftning kräver implementering av DMS i alla nya fordon på europeiska vägar till 2026 kommer alla stora tillverkare av tunga fordon vara tvungna att snabbt upphandla den här tekniken för sina kommande modeller. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2