Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Broadcom
Komponenter |

Broadcoms förvärv av VMware under EU-kommissionens lupp

Det verkar som att den amerikanska chiptillverkarens köp av VMware kommer att bromsas av EU. Enligt uppgifter kommer Broadcom att motta en så kallad antitrustvarning på grund av köpets potentiella konkurrenshämmande effekter.

Den europeiska kommissionen inledde en utredning i december och menade att förvärvet skulle tillåta Broadcom att begränsa konkurrensen på marknaden för vissa hårdvarukomponenter som samverkar med VMwares mjukvara. Och enligt källor med insyn som pratat med Reuters kommer Broadcom kommer att få en antitrustvarning.

Ett faktiskt beslut om affärens vara eller icke-vara kommer att fattas senast den 7 juni.

Enligt källorna kommer kommissionen att redogöra om de orosmoment som de ser och vilka invändningar man har. Därefter kan Broadcom begära att få försvara affären inför högre tjänstemän från kommissionen och nationella konkurrensmyndigheter samt eventuella konkurrenter.

Broadcom själva säger att man kommer att fortsätta med att arbeta med kommissionen. Förvärvet har redan fått grönt ljus i Brasilien, Sydafrika och Kanada, medan den brittiska myndigheter fortfarande undersöker köpet.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2