Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Rimaster
Elektronikproduktion |

Rimaster letar ny personal – vill minska behovet av underleverantörer

Kablagetillverkaren har vuxit kraftigt under ett års tid och står nu inför behovet av ytterligare muskler vid fabriken i Horn.

I Horn fokuserar bolaget på monteringen av kablage i hytter samt tillverkningen av mekaniska delar. Och just nu behövs det ytterligare anställda i fabriken för att minska behovet av underleverantörer.

"Vi har vuxit och det har varit en utmaning att hitta kapacitet", berättar Tomas Stålnert, vd för Rimaster, till Corren när han går igenom svårigheterna att få personal. 

Under förra året nådde Rimaster en milstolpe då bolaget blev 40 år. Tomas Stålnert plan framåt var då att  "stabilisera verksamheten". Miljardvallen har redan spräckts och istället för att öka produktionskapaciteten ytterligare fokuserar man nu mer på att organisera om och ta tillbaka sådan produktion som ligger hos underleverantörer.

När företaget fyllde 40 år i fjol berättade vd Tomas Stålnert att målet för den kommande tiden var att "stabilisera verksamheten". Målet om en omsättning på över en miljard kronor har nåtts, och istället för att investera i ökad produktionskapaciteten handlar det nu mer om att organisera om. Bland annat genom att själva börja tillverka sådant som i dag är utlagt på underleverantörer. Det kan handla om en fabrik i exempelvis Polen som tidigare köpt in lådor eller moduler som de monterat kablage i.

Men nu är det i Horn det behövs nya anställda, men det är svårt. Claes Creutz är platschef på Rimaster i Horn berättar för Corren att det finns folk som söker, vilket bara det är en skillnad mot ett par år sen. Samtidigt är generellt en utmaning att hitta rätt folk, inte bara i Horn. 

Tomas Stålnert säger att bolaget har kapacitet över, men ska man utnyttja maskinerna så behövs det också montörer. i Horn handlar det om ungefär fem nya tjänster under året.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2