Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Helukabel
Elektronikproduktion |

Helukabel etablerar sig i Marocko

Helukabelgruppen stärker sin närvaro på den afrikanska kontinenten. I februari öppnade bolaget portarna till ett nyttdotterbolag i Casablanca, Marocko.

Med en fot i Marocko får bolaget en starkare närvaro för kunderna som finns på denna tillväxtmarknad. Den nya Marockanska enheten kommer dessutom få support från kollegorna från Portugal, som har varit verksamma i det nordafrikanska landet sedan 2017.

– Vi har observerat en stabil ekonomisk tillväxt i Marocko, särskilt under de senaste två åren. Sektonerna maskinteknik och förnybar energi är särskilt lovande. Det var därför vi beslutade att ytterligare utöka vår verksamhet där genom att etablera en egen plats, säger Eduardo Soares, vd på Helukabel Portugal i ett pressmeddelande. 

Enligt Soares blir applikationerna inom dessa sektorer blir allt mer krävande, vilket också ökar efterfrågan på mer komplexa och kundanpassade lösningar för anslutningsteknik. 

– Vi kommer kunna hjälpa våra kunder bättre genom fördjupat förståelse av deras specifika behov, vi kan ge riktat stöd och erbjuda flexibilitet, fortsätter Soares.

Helukabel Marocko är det tyska företagets andra dotterbolag på den afrikanska kontinenten.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2