Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SwGaN
Komponenter |

SweGaN växer med ny bas och produktionsanläggning

I Linköping planerar SweGaN att bygga ett nytt huvudkontor och samtidigt en ny produktionsanläggning för halvledare, med inriktning på hög kapacitet. Och fort ska det gå.

Den nya anläggningen kommer att byggas på Innovative Materials Arena (IMA) och man räknar med att slutföra projektet redan fram mot slutet av det andra kvartalet. När allt står klart är det dags för utplacering av företagets tillverkningsprocesser för att kunna producera nästa generations galliumnitrid-på-kiselkarbidskivor i hög volym. Fabriken kommer att kunna skryta med en produktionskapacitet upp till 40,000, 100 mm/150 mm, så kallade epiwafers per år.

Henrik Töllander, COO på SweGaN, säger i ett pressmeddelande att det nya huvudkontoret och produktionsanläggningen kommer att tillföra flexibilitet och muskler för att stödja företagets expansion under dess tillväxtresa – både i kapacitet och faktiskt utrymme.

– Detta stora steg stärker SweGaNs djupa rötter i Sverige och kommer att förena hela företaget under ett tak, säger Törander.

En ny verklighet och ordninghåller på att inrättas för supplychainen för halvledare, och SwGaN strävar efter att vara en strategisk partner för kunderna i denna nya era.

– Genom att utnyttja de utmaningar och möjligheter som är förknippade med den nya eran av halvledartillverkning har SwGaNs vision blivit tydligare än någonsin – att bygga en hållbar, smart och grön tillverkning för materialen som kan förbättra connectivity, säkerhet och mobility i framtiden, säger vd Jr-Tai Chen.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-1
Annons
Annons