Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Boxco
Elektronikproduktion |

Kamic köper specialistleverantör av elektromekaniska produkter

Kamic Group meddelar att bolaget förvärvat samtliga aktier i Boxco AB, inklusive dotterbolaget Boxco Oy. Säljare är Olle Edvinsson som även är vd för bolaget.

Boxco har varit verksamma sedan 2004 då det grundades av Olle Edvinsson och en kompanjon i Järfälla, strax nordväst om Stockholm. Företaget erbjuder idag ett sortiment av kapslingar och skåp, kabelförskruvningar, kabelgenomföringar, krympslang, formgods, skyddsslang, varningsljus, fästmaterial, tape, kopplingsplintar samt verktyg till detta. Boxco har sex anställda och en årlig omsättning på cirka 40 miljoner kronor.

– Boxco erbjuder ett brett produktsortiment inom elektromekanik och tillsammans med djup specialistkunskap och högklassig service skapar Boxco tydliga mervärden för såväl sina kunder som leverantörer. Boxco blir därför ett fint komplement till vår befintliga handelsverksamhet inom elektromekanik och vi är glada över att få välkomna bolaget och dess medarbetare till Kamic-familjen, säger Fredrik Celsing, vd och koncernchef för Kamic Group i ett pressmeddelande.

Olle Edvinsson kommer fortsätta att leda Boxco i sin nuvarande roll som vd. Rent organisatoriskt ingår Boxco nu som ett självständigt bolag i Kamic Groups affärsområde Electronics under ledning av affärsområdeschefen Stefan Bengtsson.

– Det känns mycket bra att lämna över ägarskapet till Kamic Group, en stabil och långsiktig ägare som kan ge oss värdefullt stöd i form av kontakter, kunskap och verktyg för affärsutveckling. Tillsammans med Kamic Group kommer vi fortsätta att jobba för att nå vår vision, att Boxco ska vara tillverkningsindustrins förstahandsval vid varje konstruktionstillfälle, säger Olle Edvinsson


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1