Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Apple
Elektronikproduktion |

Apple vill växa i Europa, miljardinvesterar i Tyskland

Apple ökar på sina investeringar i Tyskland. Ytterligare 1 miljard euro, cirka 11,15 miljarder kronor, kommer att investeras för att bygga ut bolagets "Silicon Design Centre" i München med tre nya FoU-anläggningar.

Det amerikanska företaget uppger i ett pressmeddelande att man kommer att investera pengarna under de kommande sex åren. Det ska även tilläggas att denna investering är utöver den miljard euro som Apple under 2021 lovade att investera i verksamheten i München.

München är redan Apples största utvecklingsnav i Europa, och med denna nya investering kommer detta att cementeras. Ingenjörerna i München har spelat en viktig roll för Apples uveckling och  bidragit till kiseldesigner som används i flera av bolagets senaste produkter.

– Våra FoU-team i München är avgörande för våra ansträngningar att utveckla produkter som ger högre prestanda, effektivitet och energibesparingar, förklarar Johny Srouji, Apples senior vice president för Hardware Technologies i pressmeddelandet.

Han fortsätter och säger att utbyggnaden i München kommer att möjliggöra ett ännu närmare samarbete mellan bolagets mer än 2,000 ingenjörer som arbetar med allt från kiseldesigner, strömhanteringschips och trådlös teknik.

De tre nya anläggningarna kommer att etableras endast ett stenkast från Apples nyligen öppnade FoU-anläggning vid Karlstrasse, och skapar därmed ett "Apple-nav" i staden.

© Apple

Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2