Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Mekoprint
Elektronikproduktion |

Mekoprint storinvesterar i Aalborg

Den danska industrikoncernen har investerat över 6,5 miljoner euro, närmare 72 miljoner kronor, för att åter igen utöka fabriken för sin Mechanics-division i Aalborg.

Tillväxten fortsätter hos Mekoprint som nyligen tagit en ny fabrikshall på 2,400 kvadratmeter och ny helautomatiserad produktionsutrustning i bruk. Med en investering på över 6,5 miljoner EUR siktar koncernen på att kunna möta den höga efterfrågan på prototyptillverkning och plåttillverkning i medelstora volymer till storvolymkunder.

– Vi upplever en betydande tillväxt hos många av våra stora kunder – särskilt inom grön teknik och automatisering – och vi måste naturligtvis hålla jämna steg med efterfrågan, förklarar divisionschef Søren Holmboe från Mekoprint Mechanics i ett pressmeddelande.

Mekoprint har investerat 2 miljoner EUR i en modern, helautomatisk coil-press. Dessutom har företaget köpt både en helautomatisk stansmaskin och en laserskäre av märket Amada – båda med stora lagringstorn – till fabriken i Aalborg för att kunna möta efterfrågan.

Mekoprint berättar i pressmeddelande att koncernen till fått stora beställningar från en av världens största leverantörer av lagerhanteringssystem och en stor svensk batteriproducent som växer snabbt. Investeringen i en andra fabrikshall och utbyggnaden av maskinparken beror dock inte bara på några enstaka stora beställningar. Efterfrågan hos Mekoprint Mechanics stiger generellt och investeringarna gynnar både stora och små kunder.

– Det är helt avgörande för oss att kunna uppfylla förväntningarna på mycket hög kvalitetssäkring, korta leveranstider och produktion till konkurrenskraftiga priser i Europa. Investeringarna ser till att vi får ett bättre flöde genom hela fabriken och att vi i ännu högre grad kan uppfylla våra kunders önskemål, förklarar Søren Holmboe.

Fabriken i Aalborg utökades med 2,000 kvadratmeter redan under 2018, och med den senaste utbyggnaden uppgår den totala fabriksytan nu till över 19,000 kvadratmeter. Mechanics-divisionen omfattar även två andra fabriker, belägna Hornslet och Polen.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1