Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Infineon
Komponenter |

Infineon köper GaN Systems i miljardförvärv

Tyska halvledarjätten Infineon kommer att betala 830 miljoner dollar (närmare 9,2 miljoner kronor) för att lägga vantarna på kanadensiska GaN Systems.

GaN Systems är en utvecklare av GaN-baserade lösningar för kraftkonvertering. Företaget har mer än 200 anställda och huvudkontoret är beläget i Ottawa, Kanada.

– GaN-teknik banar väg för mer energieffektiva och koldioxidbesparande lösningar som stödjer koldioxidminskningen. Införandet av applikationer som mobilladdning, strömförsörjning till datacenter, solcellsväxelriktare för bostäder och inbyggda laddare för elfordon är vid vändpunkten, vilket leder till en dynamisk marknadstillväxt, säger Jochen Hanebeck, vd för Infineon, i ett pressmeddelande.

Till 2027 förväntar sig marknadsanalytikerna Yole att GaN-intäkterna för krafttillämpningar kommer att växa med 56 % CAGR till cirka 2 miljarder dollar.

I februari 2022 rapporterade Evertiq om Infineons planer att investera mer än 2 miljarder euro i en ny frontend-fab i Kulim, Malaysia. De första skivorna kommer att lämna fabriken under andra halvan av 2024.

– Genom att kombinera GaN Systems foundrykorridorer med Infineons rgna tillverkningskapacitet möjliggörs maximal tillväxtkapacitet för att möta den accelererande efterfrågan av GaN från ett brett spektrum av marknader, säger Jim Witham, vd för GaN Systems, i pressmeddelandet.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1