Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Clean Motion
Elektronikproduktion |

Clean Motion hittar produktionspartner för EVIG

Det svenska elfordonsbolaget meddelar att man tecknat avtal med SVOP AB i Trollhättan som produktionspartner för det solcellsdrivna last-mile fordonet EVIG.

SVOP fokuserar på specialbyggnationer av fordon, i huvudsak till Sveriges utrycknings-myndigheter. Bolaget grundades 2013 och idag jobbar 17 personer på SVOP. Enligt Clean Motion kan man nu, tack vare samarbetet, skala upp produktionen snabbare samtidigt som flexibiliteten ökar.

– Tack vare samarbetet med SVOP har vi fått en pålitlig produktionspartner med den kompetens och de resurser som krävs för att kunna starta produktionen på bästa sätt. Materialhemtagning för produktionsstart pågår för fullt parallellt med arbetet för europeiskt typgodkännande, säger Göran Folkesson, vd på Clean Motion, i ett pressmeddelande.

Folkesson fortsätter och säger att det fortfarande återstår ett antal steg i typgodkännandeprocessen men att man räknar med att alla prov skall vara avslutade under april. Byggnationen av EVIG kommer att börja parallellt under mars månad.

– Vi på SVOP är stolta över att vara en del av det här spännande projektet och ser fram emot att visa världen vad vi kan göra tillsammans med Clean Motion. EVIG är verkligen ett fordon för framtiden, säger David Wahlgren, vd på SVOP.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons