Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Midsummer
Elektronikproduktion |

Midsummer rekryterar för ”kraftig global tillväxt”

Det svenska solenergiföretaget Midsummer stärker ledningen med två nya medarbetare.

Simon Thomas Hagspiel kliver in som ny försäljningschef och Alexander Sjöberg har tillträtt som rollen som HR-chef.

Simon T Hagspiel kommer att axla rollen som ny försäljningschef, Chief Commercial Officer (CCO), för Midsummer. Han kommer närmast från Sandvik Applied Manufacturing Technologies där han jobbade som försäljningschef. Simon rar med sig över 20 års erfarenhet av försäljningsarbete och chefskap på ledande poster i globala tillverkningsföretag.

Hos Midsummer kommer Simon T Hagspiel att ansvara för bland annat utveckling av företagets kommersialisering samt de många ”offtakeavtal” som ingåtts det senaste året.

Alexander Sjöberg är ny HR-chef med ansvar för bland annar personalfrågor och rekrytering. Han har varit yrkesverksam inom HR och management i över tio år, senast som HR-chef för ett internationellt byggbolag. Tidigare arbetsgivare inkluderar Svenska Lumon, EFKAB och Nigel Wright Group.

Sven Lindström, vd för Midsummer, säger att man siktar högt – till toppen av den europeiska marknaden – och att rekryteringarna reflekterar detta.

– Vi stärker organisationen med två ytterst erfarna och professionella medarbetare och bygger den för den kraftiga globala tillväxt vi ser framför oss. Vi vill bli Europas ledande tillverkare av tunnfilmssolceller, med en mångfalt större produktion än vi har idag. Både Simon och Alexander har rekryterats med denna expansion i åtanke, säger Sven Lindström.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1