Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Charge Amps
Elektronikproduktion |

1,300 parkeringsplatser i stockholm får Charge Amps laddare

Heba fattade i fjol beslut om att alla parkeringsplatser i bolagets bestånd ska erbjuda laddningsmöjlighet för elbil senast 2030. Nu kommer 1,300 parkeringsplatser i Stockholm utrustas med lösning från Charge Amps.

Heba has avtal klart att OKQ8 utför införandet av laddboxar och administrationen kopplad till laddningen på Hebas 1,300 parkeringsplatser i Stockholmsområdet. 

– Att Heba tillgodoser möjligheten att kunna ladda sin elbil är en självklarhet. Vi vill göra vad vi kan för att underlätta för våra hyresgäster att leva miljövänligt och bidra till minskad klimatpåverkan. Att det blir OKQ8 som installerar alla elladdare är vi glada för. OKQ8 är en erfaren aktör på marknaden som visar styrka i sitt engagemang för omställningen till fler elbilar i samhället, säger Patrik Emanuelsson vd på Heba Fastighets AB i ett pressmeddelande.

– Vi kan se att många elbilsägare efterfrågar laddplats i närheten av sitt boende och därför känns det självklart för oss att vi nu gör det möjligt genom att installera laddare med en effekt upp till 22 kW vid Hebas samtliga 1 300 parkeringsplatser i Stockholm, säger Agnes Palinski, kommunikationschef på OKQ8.

Pressmeddelandet nämner inte vilken leverantör eller modell av laddbox som kommer att användas. Men bildmaterialet som medföljde visar Charge Amps Aura laddbox, en lösning som har just 22 kW laddeffekt. Under 2020 tecknade Charge Amps ett treårigt samarbetsavtal med OKQ8 gällande laddlösningar.

Prognosen är att vi i Sverige år 2030 kör 2,5 miljoner elbilar, idag är antalet runt 300,000. På grund av detta siktar Heba på att år 2030 kunna erbjuda laddningsmöjlighet vid samtliga av bolagets parkeringsplatser.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1