Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Anders Edlund Mönsterkort | 30 maj 2003

Bluetooth tema-park

En temapark med konkreta Bluetooth-applikationer planeras inför höstens mÀssa Komponent och Elektronikproduktion 2003 i Göteborg.
"Bluetooth-teknologin Àr nu utprovad och sÀker, men nÀr det gÀller konkreta applikationer har vi fortfarande inte sett de intressantaste lösningarna Ànnu. Dörren stÄr pÄ vid gavel för duktiga innovatörer", sÀger Anders Edlund, en av gÀsterna pÄ tema-parken i september - och en förgrundsfigur inom bluetooth i vÀrlden.

Mobiltelefonins förkĂ€rlek för Bluetooth Ă€r redan vĂ€l kĂ€nd, men Bluetooth breder nu ut sina trĂ„dlösa lösningar i alla riktningar. ABB har tagit fram en helt trĂ„dlös sensor, Anoto har tagit fram en penna som skickar text och bilder till dator eller mobiltelefon. UPS anvĂ€nder en streckkodslĂ€sare i armbandsformat, och konkurrenten FedEx har ett system dĂ€r in-scannad information överförs direkt till lastbilarna. Även inom andra omrĂ„den finns bluetooth idag - till exempel inom ambulansjukvĂ„rden.

"Det som Àr sÄ spÀnnande Àr att de nya anvÀndningsomrÄdena för den hÀr tekniken inte nödvÀndigtvis finns dÀr vi tror", sÀger Anders Edlund, som Àr en av de tvÄ europabaserade medlemmarna av SIG, Special Interest Group, en sammanslutning mellan bland annat Nokia, Intel, Toshiba, IBM, Ericsson och Microsoft.

Talet om att Bluetooth-utvecklingen har gÄtt trögt hÄller inte Edlund med om. "JÀmfört med dataportarna USB och 802.11b, sÄ har Bluetooth gÄtt dubbelt sÄ snabbt. Redan i Är berÀknas nÀrmare 100 miljoner produkter med Bluetooth-teknik sÀljas i vÀrlden. NÀsta Är kan den siffran vara 200-300 miljoner sÀger Edlund".

Bluetooth tema-park kommer vara öppen under hela mÀssan. Förutom förevisning av konkreta applikationer kommer det finnas olika seminarier att ta del av. "Det hÀr tror jag kommer vara en av de roligaste delarna av mÀssan", sÀger Komponents projektledare Annika Persson. "HÀr kan vi erbjuda besökarna inspiration i form av spÀnnande Bluetooth-applikationer. Dessutom finns möjligheten att trÀffa Anders Edlund som har en unik position i vÀrlden inom Bluetooth-branschen".
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2