Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Satcube
Elektronikproduktion |

Satcube växer och bygger ny produktionsanläggning i Karlstad

Det svenska teknikföretaget har idag redan produktion i Karlstad men meddelar nu att man bygger en ny anläggning för massproduktion i staden.

Satcube utvecklar terminaler för att tillhandahålla bredband via satellit och den nya produktionsanläggningen – som ersätter den existerande – kommer att ta hand om befintliga produkter, men även nya satsningar för LEO-satelliter och fordonsterminaler.

Fort ska det gå också. Företaget räknar enligt ett pressmeddelande med att den nya anläggningen kommer att stå klar redan den 1 juli.

– Satcube uppnådde en imponerande intäktsökning på 140 procent från 2021 till 2022 och betjänar redan stora organisationer, mediehus, och myndigheter. Med kraftigt ökade efterfrågan på Satcube-produkter har vi nästan nått maximal produktionskapacitet i befintlig anläggning, förklarar Jakob Kallmér, vd på Satcube i pressmeddelandet.

När den nya fabriken står klar och produktionen är igång kommer bolaget ha ökat produktionen tre gånger om. Något som kommer göra det möjligt för tillverkaren att fortsätta ta marknadsandelar. Till Evertiq berättar Satcube att man även kommer att behöva anställa extra produktionsmuskler till den nya fabriken. Totalt handlar det om upp till 25 nya anställda under 2023. Målet är för närvarande att lansera produktion vid fabriken under mitten av augusti.

Med den nya anläggningen kommer Satcube även att få tillgång till automatiserad och halvautomatiserad produktion baserad på Green Lean Digital och Agile-processer, något som innebär att man kommer att kunna leverera betydande nya volymer samtidigt som man kortar tiden mellan beställning och leverans.

Både EU och ESA stöder och uppmuntrar just nu aktivt initiativ som utvecklar och stärker regionala bolag inom EU. Satcube är själva är helt med på att stödja en växande EU-leveranskedja och utnyttja lokal teknik, forskning, utveckling, sysselsättningsmöjligheter och produktion.  

– Vid tillverkning av komplexa högteknologiska produkter som kräver teknisk expertis är det en stor fördel att det är nära mellan utvecklings- och tillverkningsavdelningar, säger Henrik Strandén, COO & Production Manager på Satcube i pressmeddelandet. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2