Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Cebon Group
Teknik |

Cebon Group lanserar inkubator: ”Ska bli magnet för idéer”

företagsgruppen Cebon i Göteborg lanserar nu en inkubator för att hitta och utveckla nya affärsidéer inom områden som grön energi och säkerhet.

–  Vi vill vara en magnet för idéer, och har en entreprenörsdriven företagskultur med ett brett globalt nätverk och finansiell kraft att göra skillnad, säger Ulf Sandberg, ansvarig för Cebon Incubator i ett pressmeddelande.

Ulf Sandbergs roll som ansvarig för inkubatorn kommer att handla om att lyssna, lära, stödja och förstå de som kommer till inkubatorn. 

– Vi vill kunna förvalta och omvandla din idé till en ny kommersiell produkt, ett eget bolag eller en avdelning i befintlig organisation där idén kan fortsätta att utvecklas, förklarar Ulf Sandberg.

Cebon Group är moderbolag till bland annat GPBM Nordic, GPBM Italy och GPBM France som arbetar inom affärsområdena brandsäkerhet, industriella batterilösningar samt konsumentbatterier och med varumärken som exempelvis GP Batteries och Housegard. Och det är i dessa affärsområden som Ulf menar att dagens megatrender befinner sig. Han menar att inom dessa områden finns det massor av människor som har idéer men som kanske är osäkra på hur de ska förverkligas.

– Vi ska vara öppna för djärva innovatörer och individer som vågar gå mot strömmen. Omvärlden är inne i en förändringsprocess och vi ska ligga i framkant i den utvecklingen, och som inkubator har vi rätt beredskap som en magnet för idéer, säger Ulf Sandberg.

Det som Cebon via sin inkubator tillhandahåller är enligt Ulf en miljö där idéer kan få syre och att man kan bistå med kompetens och decennier av erfarenhet. Samtidigt sitter man på ett brett globalt nätverk och kapital. Det vill säga allt som behövs för att förverkliga affärsidéer.

–  Cebon Incubator innebär ett nytt och viktigt steg för oss. Att ta oss an problem och omvandla dessa till starka idéer har alltid varit företagsgruppens främsta drivkraft. Vi är ett entreprenörsdrivet bolag som ska se och lösa morgondagens problem. Cebon Incubator blir en vital del i arbetet att fortsatt vara relevanta och attraktiva genom att hitta och utveckla långsiktiga förmågor, säger Stefan Rundéus, vd och en av grundarna av Cebon Group.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-11 07:39 V22.4.25-2
Annons
Annons