Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volkswagen
Elektronikproduktion |

Europa eller USA – vart landar Volkswagens nästa batterifabrik?

Volkswagens pausar sina europeiska batteriplaner i väntan ett svar från EU på den amerikanska Inflation Reduction Act (IRA).

Fram tills dess blir inga fler batterifabriker från det tyska bolaget i Europa, menar företaget.

– De facto är det så att vi kommer framåt mycket snabbare i Nordamerika, berättade en källa med insyn för Reuters.

Financial Times har tidigare rapporterat om Volkswagen pausade planer för en batterifabrik i östra Europa, och att bolaget i stället prioriterar att bygga en fabrik i Nordamerika där man kunde kamma hem 9 –10 miljarder euro i subventioner.

När Reuters kontaktade Volkswagen för en kommentar på uppgifterna förklarade en talesperson till bolaget att man "fortfarande utvärderar lämpliga platser för våra nästa cellfabriker i Östeuropa och Nordamerika. Inga beslut har fattats ännu."

Under mars 2021 – under ledning av tidigare vd Herbert Diess – basunerade Volkswagen ut att man hade planer för sex gigafabriker i Europa, ett batterinätverk som skulle ha en total kapacitet på 240  gigawattimmar vid full produktion.

Volkswagen utfärdade dock en kommentar på medieuppmärksamheten och sa att planen på det europeiska batterinätverket ligger kvar, oförändrad. Men att man behöver få till de rätta ramvilkoren

”Det är därför vi väntar och ser vad den så kallade EU Green Deal kommer att medföra," skriver bolaget i uttalandet rapporterar Reuters.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons