Annons
Annons
Annons
Annons
© saab
Elektronikproduktion |

Saab behöver anställa tusentals per år framöver

Försvars- och säkerhetsföretaget kommer att expandera – och det kraftigt – under de närmsta åren. Tusentals personer behöver anställas per år framöver för att hålla takten.

Micael Johansson, vd och koncernchef Saab har tidigare uttryckt att bolaget behöver anställa ungefär 2,000 personer per år framöver. Vid Saabs största fabrik i Linköping kommer det absolut att märkas av.

Till P4 Östergötland berättar Anna Swedin, HR-chef vid Saab Aeronautics i Linköping, att man har ett "fortsatt stort rekryteringsbehov" och att detta ligger i linje det det som Micael Johansson pekat ut. Just Linköpingsfabriken vill växa med "ett par hundra" anställda enligt Anna.

Räknar man dock bort de anställda som kommer att sluta hos Saab under ett år kommer bolaget arbetsstyrka att öka med ungefär 800 – 900 per år. En av de stora anledningar till det rekryteringsbehov som man nu ser är omvärldsläget, inte minst kriget i Ukraina, gjort att produktionen ökat markant.

Saab söker allt från olika sorters ingenjörer och utvecklare men även produktionspersonal som montörer, tekniker och IT personal.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1