Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sivers Semiconductor
Komponenter |

Svenska bolag söker pengar från USAs CHIPS and Science Act

Sivers Semiconductors och affärsenheten Sivers Wireless, har anslutit sig till en koalition bestående av 85 organisationer från den nordöstra regionen i USA, som lämnat in en ansökan om investeringar från den amerikanska federala CHIPS and Science Act.

Sivers Wireless och de andra 85 organisationerna har lämnat ett förslag till den amerikanska regeringen om att skapa vad man kallar "Northeast Microelectronics Coalition", något man beskriver som en regional knutpunkt för att främja mikroelektronikbehoven hos det amerikanska försvarsdepartementet (DoD) och samtidigt stimulera nya till jobb, utbildningsmöjligheter för arbetskraft och investeringar i regionen. 

Koalitionen lämnade in förslaget till DoD:s Microelectronics Commons-program, vilket finansieras av den amerikanska halvledarrättsakten – CHIPS and Science Act – som syftar till att samla tillverkning av mikroelektronik och halvledarteknologier och stödja utbildning av arbetskraft för dessa industrier. Delstaten Massachusetts ska, enligt ett pressmeddelande, föreslagit upp till 40 miljoner dollar i matchande medel för att stödja detta förslag.

Microelectronics Commons kommer att sprida ungefär 1,6 miljarder dollar under de kommande fem åren för att stärka nio regionala knutpunkter över hela USA. Varje knutpunkt kommer att anpassas till ett eller flera fokusområden: Kvantum, 5G/6G, Secure Edge, AI Hårdvara, Elektronisk Krigföring och s.k. ”Commercial Leap Ahead”. 

Sivers Wireless är djupt involverat i projekt inom fokusområdena 5G/6G och Elektronisk Krigföring. Andra företag som är involverade i koalitionen inkluderar Nokia, Ericsson, GlobalFoundries och Raytheon för att nämna några.

– USA:s federala CHIPS and Science Act kommer att stimulera investeringar och innovation i halvledarindustrin som aldrig sett förut. DoD Microelectronics Commons-programmet är den första investeringen som kommer från CHIPS Act, och Sivers är glada över att vara en del av denna koalition. Detta möjliggörs naturligtvis av vårt transformativa förvärv av MixComm 2022, som har en lång historia av att arbeta med DOD , säger Anders Storm, koncernchef, Sivers Semiconductors i ett pressmeddelande.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2