Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sandvik
Elektronikproduktion |

Sandvik investerar miljoner i ny fabrik i Malaysia

Sandvik har beslutat att investera i en ny fabrik i Malaysia för att tillgodose den ökande efterfrågan på batterielektriska gruvfordon.

Sandvik säger att man räknar med att kunna starta produktionen under det fjärde kvartalet 2023 efter fabriksuppgraderingar och vissa övriga förbättringsåtgärder vid anläggningen. Investeringen är beräknad till sammanlagt 350 miljoner kronor under de kommande tre åren.

Den nya fabriken syftar till att hjälpa Sandvik Mining and Rock Solutions att tillgodose den ökande efterfrågan på batterielektriska gruvfordon (BEVs). Utöver BEVs, vilket kommer att vara fabrikens primära fokus, kommer även konventionella lastare och gruvtruckar samt batterihållare att tillverkas.

– Malaysia är ett av Sydostasiens teknologiskt mest utvecklade länder och har skicklig arbetskraft, en stark bas av lokala leverantörer till industrin och pålitlig infrastruktur. Våra gruvkunder i Asien och Stillahavsområdet kommer åtnjuta kortare ledtider för maskiner tillverkade enligt samma Sandvikstandard för kvalitet och säkerhet, säger Mats Eriksson, affärsområdeschef för Sandvik Mining and Rock Solutions i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2