Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© APR Technologies
Komponenter |

Ny CTO för APR Technologies

Under sena januari blev det klart att Henrik Löfgren kliver in som ny Chief Technology Officer för APR Technologies

– Det ska bli oerhört roligt att ta sig an den här rollen, inte minst med tanke på den spännande fas företaget befinner sig i just nu, säger Henrik i ett pressmeddelande.

APR Technologies beninner sig just nu i en utvecklingsresa och har ambitionen att nå nya höjder under 2023.

I och med att Henrik kommer att axla rollen som CTO kommr medgrundare och tidigare CTO Robert Thorslund gå vidare mot en mer kund- och framtidsfokuserad roll i företaget. 

– Som Chief Technology Evangelist kan jag ytterligare marknadsföra vår unika teknologi och göra den till den nya industristandarden, förklarar Robert.

Efter ett framgångsrikt 2022, med flera nya kunder och kontakter inom bolagets verksamhetsområde, är målet nu att nå nya höjder 2023. Och det hela börjar med att Henik Löfgren klev in i rollen som CTO från den 1 februari. Henrik är dock inget nytt ansikte för bolaget utan har arbetat på APR Technologies i mer än fyra år som Senior Electronics Engineer och Test Manager, och totalt har han närmare 15 års erfarenhet av teknikutveckling.

– Som CTO kommer jag främst att fokusera på de tekniska frågorna i våra pågående projekt och se till att förutsättningar finns för att uppfylla de tekniska målen, i form av kompetens, utrustning och processer. Jag kommer också att ha en teknisk översikt över pågående projekt för att identifiera synergier mellan våra olika teknikområden, förklarar Henrik Löfgren i pressmeddelandet.

Han kommer även, tillsammans med Robert Thorslund, att arbeta med koncept för framtida projekt och produkter. En trend som tas upp i pressmeddelandet, och som man arbetar mot, är miniatyriseringstrenden – där allt mindre produkter samtidigt ska leverera högre prestanda.

– Rådande trender inom teknik och elektronik ger lösningar som gör att mer värme utvecklas, samtidigt som det blir svårare att montera konventionell kylning. Detta ökar behovet av de typer av kylningslösningar som APR Technologies utvecklar. Dessutom möjliggör vår teknik nya typer av helhetslösningar som kan hjälpa våra kunder att utveckla banbrytande produkter som annars inte skulle vara möjliga, vilket jag hoppas kan leda till flera intressanta samarbeten i framtiden, säger Robert Thorslund.

Även om marknadens framtid ser ljus ut kvarstår vissa utmaningar. Enligt Henrik är den kanske största utmaningen för APR Technologies framöver övergången från ett utvecklingsbolag till ett produktbolag. Henrik menar att det är mycket viktigt att säkerställa att organisationen kan hantera volymtillverkningen av produkter samtidigt som innovationsmiljön bibehålls.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons