Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Cake
Elektronikproduktion |

Cakes elektriska motorcyklar ska till Mexiko

Svenska Cake har inlett ett samarbete med Italika gällande försäljning av företagets elektriska motorcyklar i Mexiko, men även tillverkning och montering för den nordamerikanska marknaden.

Med samarbetet siktar det svenska bolaget på att ta mark i Mexiko. Italika, som äger majoriteten av den inhemska motorcykelmarknaden, kommer först att bli Cakes officiella distributör i Mexiko.

Målet med samarbetet är att Italika ska tillverka och sälja Cake-produkter i Mexiko under de kommande åren. Förutom försäljnings- och distributionsaffären på 50,000 enheter, är avsikten att nyttja Italikas tillverknings- och monteringskapacitet för att tillgodose hela den nordamerikanska efterfrågan.

– Vad Cake har åstadkommit när det kommer till produktdesign är helt enkelt banbrytande, vi är angelägna om att hoppa ombord och lägga till värde genom vår stora erfarenhet av motorcykelmontering. Detta är ett viktigt steg i rätt riktning, vilket ger våra kunder de mest effektiva mobilitetslösningarna, säger Alberto Tanus Schwarz, vd för Italika i pressmeddelandet.

Accelrationen i Mexiko slutar dock inte med samarbetet med Italika. Cake har även inlett ett samarbete med Citio, även det ett lokalt företag, som har lanserat landets första batteribytesnätverket.

I och med samarbetet kommer Cake att etablera ett kontor för marknadsförings- och produktrepresentanter vid Italikas huvudkontor i Mexico City.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons