Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Atlas Copco
Elektronikproduktion |

Atlas Copco fortsätter att satsa på halvledarsektorn

Den svenska industrikoncernen Atlas Copco har tecknat avtal om att förvärva Trillium US Inc. ett företag som tillhandahåller service till kunder både inom halvledarindustrin och generell vakuumindustri.

Trillium US Inc. är ett privatägt företag med cirka 140 anställda, med huvudkontor i Clackamas, Oregon men har även närvaro i Hamburg, New Jersey samt Austin, Texas.  Företaget har även en småskalig tillverkningsverksamhet, fokuserad på kryogen- och kolvvakuumpumpar. Under fjolåret hade Trillium intäkter på cirka 270 miljoner kronor.

– Det här förvärvet kommer att förbättra vår supportkapacitet för kunder inom halvledarsektorn och generell vakuumindustri i USA. Det innebär att vi utökar serviceerbjudandet kopplat till torra vakuumpumpar för kunder inom halvledarindustrin, men även att vi breddar vårt generella serviceerbjudande inom vakuumindustrin, säger Geert Follens, affärsområdeschef Vakuumteknik, i ett pressmeddelande.

Atlas Copco räknar med att slutföra förvärvet under det andra kvartalet 2023. Köpeskillingen har inte offentliggjort.

När allt är klart kommer den förvärvade verksamheten kommer att bli en del av Semiconductor Service Division inom affärsområdet Vakuumteknik.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2