Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© MilDef / Jann Lipka
Elektronikproduktion |

Miljonkontrakt från RBSL landar hos MilDef

MilDef har tilldelats ett kontrakt värt 32 miljoner kronor för att leverera processorer och ethernet-switchar som uppfyller kraven för Generic Vehicle Architecture (GVA) till den brittiska arméns uppgraderade Challenger 3 Main Battle Tank.

Det svenska bolaget kommer att tillverka komponenterna vid sin brittiska anläggning i Cardiff, Wales. MilDef meddelar att man under det senaste året gjort stora investeringar i anläggningen med ett utökat tillverkningsutrymme och ny testutrustning, som tillexempel en temperaturkammare, samt uppgraderad maskinparken och tillverkningsutrustning. Kontraktet har även skapat jobb för sex nya heltidsanställningar, varav hälften är lärlingar.

Totalt kommer MilDef att leverera över 300 enheter, det vill säga processorer och switchar, under Challenger 3-programmets livstid, med leveranser satta mellan 2023 och 2029.

– MilDef är stolta över att tillsammans med RBSL leverera högpresterande produkter till ett av det brittiska försvarets strategiska fordonsprogram. Det här kontraktet påskyndar MilDef:s planer på att utöka sitt brittiska produktionsteam och vårt bidrag till att skapa arbetstillfällen i Storbritannien. Vi är stolta över att stödja RBSL, som spelar en viktig roll i genomförandet av markindustristrategin genom sitt Challenger 3-program, säger Björn Karlsson, vd för MilDef Group i pressmeddelandet.

RBSL är ett brittiskt samriskföretag mellan Rheinmetall och BAE Systems. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons