Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Forsway
Teknik |

Riskkapitalbolaget Rymdkapital går in i Forsway

Den svenska specialisten på bredbandslösningar via satellit får en ny delägare i form av Rymdkapital AB som går in med kapital och affärsstöd.

Rymdkapital är grundat och uppbackat av veteraner inom både VC och rymdindustrin och fokuserar på investeringar i europeiska startupper inom rymdsektorn.

Forsways produkter möjliggör en förbättrad bredbandstillgång i områden med dålig eller ingen uppkoppling. Företagets hybridlösningar hjälper operatörer och tjänsteleverantörer att erbjuda både kraftfull och stabil uppkoppling i såväl tillväxtländer och glest befolkade områden i mer industrialiserade länder.

– Den nordiska regionen kan stolt visa upp ett brett spektrum av spetsteknologier inom många branscher. Då både EU och ESA (European Space Agency) nu vill se ett starkare europeiskt rymdekosystem. Och då investeringar behövs för att möjliggöra nya affärsmöjligheter inom rymdverkerksamheten är vi mycket intresserade av att gå in med både kapital och andra resurser i Forsway, säger Ted Elvhage, Managing Partner hos Rymdkapital i ett pressmeddelande.

Tobias Forsell, Forsways vd, menar att Rymdkapitals investering, stöd och expertis kommer perfekt i en tid där bolaget vi börjar få kommersiell framgång, på global nivå.

– Forsway har utvecklat en unik teknologi och tjänst baserade på en hybridmodell för att skapa satellitbaserat bredband i kombination med existerande marknät. Därmed kan operatörer kostnadseffektivt erbjuda internetuppkoppling till regioner där man idag har mycket dåliga nät, säger Tobias Forsell.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1