Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB
Elektronikproduktion |

ABB bygger ut robotfabriken i USA

Med en investering på 20 miljoner dollar siktar ABB på att öka produktionen vid sin fabrik i Auburn Hills i Michigan.

ABB har precis påbörjat utbyggnaden av sitt befintliga nordamerikanska huvudkontor och robotfabriken i Auburn Hills i Michigan. Enligt tidsplanen ska projektet vara färdigt i november 2023 och kommer att skapa 72 nya jobb. ABB har redan ungefär 350 medarbetare i Auburn Hills.

– I takt med de globala megatrenderna med arbetskraftsbrist, osäkerheter, nära produktionsnivå och omlokalisering av produktion samt en önskan att bedriva en mer hållbar verksamhet satsar allt fler företag på automation för att bygga upp motståndskraft samtidigt som effektiviteten och flexibiliteten förbättras. Vår utökade anläggning kommer att hjälpa oss att bättre betjäna kunderna i USA och i hela Nord- och Sydamerika och erbjuda dem tillgång till innovativa automatiserade lösningar, säger Sami Atiya, affärsområdeschef för ABB Robotics and Discrete Automation i ett pressmeddelande.

Expansionen kommer att avsevärt öka fabrikens produktionskapacitet och är ett direkt svar på den ökande efterfrågan på automation. Hela 70 procent av de amerikanska företagen vill föra produktionen närmare hemmaplan, något som framgår av en undersökning som ABB Robotics utförde bland 1,610 chefer i USA och Europa i juni 2022.

Närmare 90 procent av de robotar som levereras till kunder i USA, Kanada, Mexiko och Sydamerika kommer inom kort att tillverkas i Auburn Hills. Anläggningen har istället för traditionella fasta monteringslinjer, flexibla, modulära produktions­celler som är sammankopplade digitalt i nätverk, och betjänas av intelligenta, autonoma mobila robotar. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1