Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sivers Semiconductor
Elektronikproduktion |

Sivers Semiconductors ingår avtal med polskt satellitbolag

Sivers Semiconductors meddelar idag att bolagets affärsområde Sivers Wireless har tecknat ett utvecklingsavtal för en avancerad satellitkommunikationslösning med Thorium Space, ett polskt satellitkommunikationssystemsbolag.

Avtalet är ett första steg i utvecklingen av avancerade chipsets för markterminaler för satellitkommunikation, samt rymdbaserade enheter. Värdet på avtalet är cirka 19,5 miljoner kronor.

Avtalet täcker ett första utvecklingssteg och avser leverans av fungerande prototyper av flera olika dedikerade chip för olika mm-vågs frekvenser för avancerade satellitkommunikationssystem. 

I nästa fas – som inte ingår i detta avtal – menar Sivers att potentialen betydande, eftersom chipen kommer att vidareutvecklas, kvalificeras och förberedas för massproduktion för att stödja både mark- och rymdbaserade lösningar för att så småningom rullas ut i volym från och med andra halvåret 2024.

Utvecklingsaktiviteterna för detta avtal startar i mars 2023 och är planerade att löpa fram till slutet av 2023.

–Jag är mycket glad över att arbeta med Thorium Space och att bidra med de bästa chipsetsen för deras mark- och rymdlösningar. Det här är första gången vi tillhandahåller lösningar som är avsedda att installeras i rymden och det är väldigt spännande att samarbeta med ett så framgångsrikt och innovativt företag som Thorium Space, säger Anders Storm, koncernchef för Sivers Semiconductors i ett pressmeddelande


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2