Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mikael Jonson,<br>VD PartnerTech Elektronikproduktion | 02 juni 2003

PartnerTech köper krisat BEVE

PartnerTech skriver avsiktsförklaring att förvÀrva konkurshotade BEVE Electronics.
För att förstÀrka kompetensen inom mikrovÄgsteknik och rollen som leverantör till försvarsindustrin har PartnerTech skrivit en avsikts-förklaring om att förvÀrva samtliga aktier i BEVE Electronics AB. FörvÀrvet Àr villkorat av att ackordsuppgörelsen accepteras och kommer att föregÄs av en &quot;due diligence&quot;. Ett övertagande berÀknas ske under sommaren 2003. FörvÀrvet berÀknas omgÄende ge PartnerTech en positiv resultateffekt.

- I och med förvÀrvet kommer vi att ytterligare utöka vÄr kompetens inom mikrovÄgsteknik och bredda vÄr roll som leverantör till försvarsindustrin, sÀger Mikael Jonson VD för PartnerTech. Dessutom stÀrks vÄr marknadsposition i vÀstra Sverige.

Rajiv Pancholy, VD för Mitec, vÀlkomnar PartnerTech som Àgare till BEVE.

- Vi Àr mycket glada över en försÀljning till PartnerTech, det kÀnns tryggt för oss att lÀmna över verksamheten till dem. Deras inriktning mot helhetslösningar stÀmmer vÀl överens med vÄra egna ambitioner och kundernas krav.

BEVE Electronics Àr en kontraktstillverkare med fokus pÄ avancerade elektronikkomponenter och system. Företaget, som Àr under rekonstruktion, har en Ärlig omsÀttning pÄ drygt 200 MSEK med cirka 170 anstÀllda. Bolaget Àr idag ett dotterbolag till det Kanada-baserade företaget Mitec Telecom Inc.

BEVE Electronics Àr belÀget i BorÄs i vÀstra Sverige, dÀr cirka 50 procent av vÀrldsmarknaden för mikrovÄgsteknik finns koncentrerad. Företaget Àr en ledande kontraktstillverkare av avancerade elektronikkomponenter och system med högt teknikinnehÄll. Kunderna Äterfinns frÀmst inom försvars-, medicinsk teknik- och telekomindustrin.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2