Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Samsung
Komponenter |

Samsung investerar stort på hemmamarknaden, fem nya fabriker

Hela 230 miljarder dollar ska investeras och resultera i byggandet av fem nya halvledarfabriker hemma i Sydkorea under de kommande 20 åren.

Investeringsplanen presenterades av den sydkoreanska regeringen på onsdagen och bekräftades senare för Nikkei av en talesperson för Samsung.

Samsungs projekt är en del av regeringens investeringsplan för den privata sektorn på 420 miljarder USD som presenterades under onsdagen. Seouls strategi syftar till att bredda existerande skattelättnader och stöd för att öka konkurrenskraften för landets högteknologiska sektorer som halvledare, displayer och batterier, rapporterar Reuters.

Sydkoreas president, Yoon Suk Yeol, menar att andra länder tillhandahåller storskaliga subventioner och skattestöd för sina industrier, och att Sydkorea måste ha ett svar på detta. Presidenten fortsatte att konstatera att landet måste stödja privata investeringar för att säkerställa ytterligare tillväxt och att regeringen måste tillhandahålla lokalisering, FoU, arbetskraft och skattestöd.

En talesman för Samsung bekräftade byggplanen för det japanska nyhetsmediet Nikkei och uppger att företaget siktar på att investera det avslöjade beloppet. De fem planerade anläggningarna ska enligt uppgift fokusera på foundryverksamhet, men den planen kan komma att ändras. Enligt aktuell information kommer de nya anläggningarna att byggas upp i Yongin, söder om Seoul.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons