Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Electrolux
Elektronikproduktion |

Storvarsel hos Electrolux, 3,800 tjänster ska bort

Electrolux kommer under dagen att hålla sin kapitalmarknadsuppdatering som syftar till att ge uppdatering om hur bolaget ska driva lönsam tillväxt och leverera på sina finansiella mål. Men redan innan detta framkommer det att uppdateringen kommer att inkludera uppsägningar.

Enligt tillgängligt presentationsmaterial inför bolagets kapitalmarknadsdag på måndagen, vilket Dagens Industri var först med att rapportera, siktar det svenska bolaget på att göra kostnadsbesparingar. Jämfört med 2022 siktar Electrolux på att minska utgifterna med mellan 4-5 miljarder kronor under nuvarande år, och med 7 miljarder kronor nästa år – detta kommer att innebära att koncernen kommer att minska antalet anställda med 3,800 personer.

Personalminskningen kommer enligt presentationsmaterialet påverka 2,200 produktionsarbetare och 1,600 tjänstemän. Utöver detta så kommer Electrolux göra sig av med konsulter och extern arbetskraft motsvarande 1,900 heltidsanställda.

© Electrolux

Enligt materialet kommer den svenska vitvarutillverkaren produktionsbaserade besparingar framförallt påverka affärsområdet Nordamerika.

Tidigare i februari i år, i samband med Electrolux bokslut, meddelade vd och koncernchef Jonas Samuelson att bolaget har en tydlig plan på plats för att strukturellt minska kostnaderna för koncernen och att man under kvartalet fortsatte att minska de rörliga utgifterna. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2