Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© scanrail dreamstime.com
Teknik |

Göteborgsbaserade batterispecialister i konkurs

Nortical med säte i Göteborg har försatts i konkurs. Bolaget har utvecklat en mjukvara för som samlar in data om batterianvändning i syfte att förbättra prestanda.

Enligt handlingar från Göteborgs tingsrätt, som Breakit tagit del av, har Nortical ansökt om och beviljats konkurs.

“Bolaget kan inte betala sina skulder och denna betalningsförmåga är inte endast av tillfällig natur”, står det i ansökan.

Konkursförvaltare är Johan Pellegrini från Rosengrens advokatbyrå i Göteborg berättar för Breakit att bolaget under en tid försökt få in nytt kapital för att kunna fortsätta verksamheten, men att man misslyckats med detta.

Nortical hade nio anställda innan konkursen och enligt ansökan är företaget fortfarande verksamt. Den största fordringsägaren i konkursen är affärspartnern till Almi. 

Konkursförvaltaren fortsätter och berättar för Breakit att arbetet med att hitta en köpare till tillgångarna i konkursboet, som huvudsakligen består av immateriella rättigheter, pågår.

Norticals lösning går ut på att samla in data från många olika applikationer och användningsmönster baserad på faktisk användning. Den insamlade datan analyseras sedan i kombination med batterikunskap. Med insikterna från detta siktar bolaget på att öka batterilivslängden genom att "säkerställa optimal användning".


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-2