Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hexatronic
Elektronikproduktion |

Hexatronic investerar 300 miljoner i ny amerikansk fabrik

Det svenska bolaget meddelar att man genom sitt dotterbolag Blue Diamond Industries, beslutat att etablera en ny produktionsanläggning i Ogden, Utah, i västra USA.

Fabriken kommer att producera HDPE rör som används för telekom och kraftkablar. Prisplappen för projektet landar på totalt cirka 30 miljoner dollar, närmare 309 miljoner kronor, och inkluderar produktionsutrustning och infrastruktur för att etablera produktionsanläggningen. 

Hexatronic skriver i ett pressmeddelande att man räknar med att produktionen kommer att tas i drift under det andra kvartalet 2024.

– Vi har en mycket positiv syn på den långsiktiga utvecklingen av den amerikanska infrastrukturmarknaden. Detta, inte minst, på grund av stora infrastrukturinvesteringar inom bredband, elnät, vägar och järnväg i och med Infrastructure Investment and Jobs Act. Med etableringen av produktionsanläggningen i Ogden, Utah, kommer Blue Diamond Industries kunna förse kunder över hela USA och den blir bolagets fjärde fabrik för dukt och rör i USA,  säger Henrik Larsson Lyon, VD Hexatronic Group. 

De tre befintliga fabrikerna finns i Middlesboro i Kentucky, Aubrey i Texas samt Clinton i South Carolina. Med etableringen av den nya fabriken öppnar bolaget upp marknaden i västra USA, en marknad man tidigare inte kunnat förse med produkter på grund av höga transportkostnader.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons