Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SHT Smart High Tech
Teknik |

Smart High Tech fick jaga sitt patent i Kina

Efter att en tidigare anställd ansökt om ett patent gällande ett par delsteg av processer kring Smart High Techs produkt, GT-TIM, i Kina, har bolaget nu lagt vantarna på patentansökan.

Smart High Tech meddelar att bolaget fått ägarskap till ytterligare en patentansökan i Kina i samband med domstolsförhandlingar efter att bolaget lämnat in en domstolsansökan i Kina. 

Patentansökan berör som sagt ett par delsteg av processer relaterade till produkten GT-TIM, som en tidigare anställd ansökt om i Kina efter att ha lämnat Smart High Tech under 2020. 

Under 2021 inleddes en rättslig process då Smart High Tech stämde den tidigare anställde, vilket ledde till att patentansökan frös i Kina i väntan på domstolsbeslut. Patentansökan har betydelse för framför allt Smart High Techs dotterbolag i Kina om det beviljas.

Smart High Tech skriver i ett pressmeddelande att en uppgörelse nåddes genom förlikning utanför domstolen där bolaget delar ägarskap av en annan patentansökan i Kina, som inte tillhör bolagets kärnområde, till motparten i utbyte. 

– Jag är nöjd att vi kan lägga detta bakom oss och därmed kunna fokusera fullt ut på vår verksamhet och den planerade tillväxt vi står inför, säger Lars Almhem, vd på Smart High Tech.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons