Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ericsson
Teknik |

Ericsson lanserar forskningsprojekt i Kanada

Det svenska telekombolaget meddelar att Ericsson etablerat ett nytt kvantforskningsnav i Montreal, Kanada som en del av sin kvantforskningsagenda. Samtidigt inleder Ericsson samarbeten med University of Ottawa och Université de Sherbrooke.

Navet kommer att vara värd för forskningsprojekt som syftar till att utforska kvantbaserade algoritmer för att accelerera bearbetning i telekomnätverk.

– Kanada är en pionjär och global ledare inom kvantforskning, vilket senast bevisades av lanseringen av National Quantum Strategy. På samma sätt har våra forskare och experter på Ericsson länge studerat hur man bäst kan förnya kvantteknologier i kommunikationsnätverk, säger Jeanette Irekvist, vd för Ericsson Kanada, i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter säger att det är bolaget förhoppning att detta projekt, och partnerskapen med University of Ottawa och University of Sherbrooke, kommer att hjälpa till att översätta kvantforskning till kommersiella innovationer.

Ericsson kommer att koppla ihop sina forskare med postdoktorala stipendiater vid universiteten för att genomföra stipendier vid Ericsson för att stödja kvantforskningsprojekten.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons