Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Epiroc
Elektronikproduktion |

Svenska Epiroc ska leverera utrustning till Kongo

Epiroc meddelar att bolaget vunnit en stor order från JCHX Mining and Construction Ltd. för utrustning som ska användas vid en underjordsgruva som återöppnar i Demokratiska republiken Kongo.

JCHX har beställt flera Epiroc lastare, gruvtruckar och borriggar, inklusive servicesupport, för användning i Kipushigruvan i Haut-Katanga-provinsen i södra Demokratiska republiken Kongo, där zink, koppar, germanium och silver kommer brytas. 

Efter decennium av produktion stängdes gruvan 1994 för underhåll. Förra året påbörjades arbetet med att återöppna gruvan och målet är att produktionen påbörjas i slutet av 2024. Utrustningsordern är värderad till cirka 175 miljoner kronor.

– Vi ser fram emot att stödja JCHX i att göra verksamheten vid Kipushi-gruvan så säker och produktiv som möjligt, säger Helena Hedblom, Epirocs vd och koncernchef i ett pressmeddelande.

Den beställda utrustningen, som tillverkas i Örebro, inkluderar lastare, gruvtruckar och produktionsborriggar. Maskinerna kommer att utrustas med Epirocs telematiksystem Certiq, som möjliggör intelligent övervakning av maskinprestanda och produktivitet i realtid, och med Epirocs Rig Control System som gör dem redo för automation och fjärrstyrning.


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons