Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Broadcom
Komponenter |

Broadcoms förvärv av VMware kan skada konkurrensen

Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet säger att Broadcoms förvärv av VMware kan leda till mindre innovation och ökade kostnader för vissa komponenter som används inom specifika segment.

Broadcom utvecklar och säljer specialiserade hårdvarukomponenter – såsom nätverkskort (NIC) och lagringsadaptrar – som används i servrar. VMware specialiserar sig på mjukvaruprodukter och tjänster, inklusive programvara för servervirtualisering, som gör att servrar kan användas mer effektivt. VMwares kunder inkluderar stora banker, telekomföretag, brittiska myndigheter och andra offentliga institutioner.

Den brittiska konkurrens- och marknadsmyndighetens (CMA) inledande utredning tittade på hur Broadcoms 61 miljarder dollar förvärv av VMware kan komma att påverka utbudet av dessa mjukvaru- och hårdvaruprodukter och om detta skulle ge Broadcom möjlighet att missgynna sina konkurrenter.

CMA fastställde att VMware har en ledande position inom servervirtualiseringsprogramvara och att kompatibilitet med dess mjukvara är avgörande för inte bara Broadcom, utan även dess konkurrenter. På grund av detta utrycker CMA oro över att avtalet skulle kunna göra det möjligt för Broadcom att påverka sina konkurrenter negativt genom att hindra dem från att leverera VMware-kompatibla hårdvarukomponenter – såsom nätverkskort och lagringsadaptrar – vilket minskar konkurrensen och i slutändan kundernas valmöjligheter.

Granskningen fann även att en sammanslagning skulle kunna resultera i att Broadcom får tag i kommersiellt känslig information – såsom detaljer om nya planerade produkter – som företagets hårdvarukonkurrenter levererar till VMware. Detta menar CMA skulle kunna skada innovation, vilket skulle resultera i färre produktuppdateringar eller nya funktioner för kunderna.

– Vi är oroliga att den här affären kan göra det möjligt för Broadcom att ta bort konkurrenter från leveransen av hårdvarukomponenter till servermarknaden och att den kan leda till mindre innovation i en tid då de flesta företag vill ha snabba och prisvärda IT-system. Det är nu upp till Broadcom att svara på vår utryckta oro eller ställas inför en mer djupgående utredning, säger David Stewart, verkställande direktör på CMA i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons