Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Universal-Robots
Teknik |

SE Automation, Universal Robots nya återförsäljare i Sverige

SE Automation blir robottillverkaren Universal Robots nästa återförsäljare i Sverige.

Efterfrågan på kollaborativa robotar, eller cobotar som de annars kallas, har ökat mycket, de är en viktig del för att kunna övervinna många företags utmaningar. Exempelvis att kunna ha produktionen på hemmaplan, bristen på kvalificerad personal och smart energianvändning. Cobotar göra robotteknologi tillgänglig för flera då de är små, användarvänliga, prisvärda, flexibla och säkra att arbeta med.

För att svara upp på den ökade efterfrågan utökar Universal Robots nu med en till återförsäljare, och valet föll på SE Automation.

– SE Automation har många styrkor. Att vi valde just dem beror framförallt på deras kompetens inom svetsning, som är ett av våra huvudsegment under kommande år, och för att de är teknisk nyfikna, vilket kommer pusha både oss och kunderna att utvecklas på ett bra sätt, säger Ola Mellström, Universal Robots försäljningschef i Sverige i ett pressmeddelande.

SE Automation är sedan tidigare certifierade integratörer för Universal Robots cobotar och förra våren blev de även Universal Robots hundrade auktoriserade träningscenter i världen. 

– Det känns hedrande att Universal Robots tror på det vi gör och vårt sätt att arbeta. Vi brinner för att automatisera svensk industri med kollaborativ teknik. Sverige är stort och som integratörer kan vi inte vara överallt. Men som distributör kommer vi nu att kunna hjälpa andra integratörer ute i landet att göra det som vi gör i vår närhet, säger Karl Ericsson, SE Automations CTO.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons