Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© easee
Elektronikproduktion |

Nytt bakslag för Easee, förvaltningsrätten säger nej

För en tid sen blev Easees laddboxar Easee Home och Easee Charge belagda med försäljningsförbud av Elsäkerhetsverket. Easee överklagade snabbt beslutet och ärendet gick till Förvaltningsrätten i Karlstad för vidare prövning som nekade det norska bolagets begäran om inhibition.

Det var den 14 mars som Elsäkerhetsverket beslutade att laddboxarna Easee Home och Easee Charge skulle beläggas med försäljningsförbud, detta efter att de, enligt myndigheten, inte uppfyller de säkerhetskrav som krävs för att uppfylla EU:s produktsäkerhetslagstiftning.

Redan den 17 mars skickade Easee in ett överklagande av beslutet och begärde även en så kallad inhibition. Elsäkerhetsverket överlämnade ärendet till Förvaltningsrätten i Karlstad för vidare prövning. Men nu har förvaltningsrätten avslagit det norska bolagets begäran om inhibition vilket innebär att försäljningsförbudet kvarstår.

Easee argumenterade i sin begäran att beslutet inte borde gälla under överklagandeprocessen då bolaget är av övertygelsen att Elsäkerhetsverkets beslut kommer att hävas. Innan processen är över kommer försäljningsförbudet att medföra allvarliga ekonomiska konsekvenser – konsekvenser som man inte kommer att kunna söka kompensation för även om Easse skulle få rätt.

Förvaltningsrätten har dock avslagit Easees begäran, vilket betyder att försäljningsförbudet kvarstår, rapporterar Ny Teknik. Ärendet kommer fortfarande att tas upp av rätten, dock så  betyder förvaltningsrättens beslut att det inte råder någon stor ovisshet i utgången. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons