Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© PR electronics
Elektronikproduktion |

Dansk elektroniktillverkare får ny ägare

Danska PR electronics har landat i nya händer. Bolaget har förvärvats av investeringsföretaget Kirk Kapital och private equity-företaget AGIC Capital.

PR electronics designar, utvecklar och tillverkar signalbehandlingsutrustning för process- och fabriksautomationsindustrin. Under 2022 hade PR electronics en intäkter på 437 miljoner danska kronor och en EBITDA på 106 miljoner danska kronor. Bolaget har sin tillverkning i Mittjylland, närmare bestämt i Rønde där även huvudkontoret finns.

Framöver kommer majoriteten av bolaget att fortsätta att kontrolleras av en majoritet av danska investerare inklusive Kirk Kapital, ledningen och Kim Rasmussen – som kommer att återinvestera i bolaget, det framgår av ett pressmeddelande från Kirk Kapital

PR electronics har varit verksamt sedan starten 1974 då det grundades av Peter Rasmussen. 2009 tog sonen Kim Rasmussen över ägar- och vd-posten. 2022 övergick Kim ledningen för PR-elektronik till Simon Bisbo klev in som ny vd.

Hela den nuvarande ledningen kommer att fortsätta i sina roller och vd Simon Bisbo menar att man med det nya ägandet är bättre positionerat för tillväxt, även genom förvärv.

– Aktivitetsnivån inom PR electronics är rekordhög, och jag ser fram emot att ytterligare accelerera tillväxten och framgångsrik utveckling av PR electronics under de kommande åren. Med det nya ägandet är PR electronics bättre positionerat även för att driva tillväxt genom förvärv. Vi har hittat de idealiska partnerna för att stödja ledningen och PR electronics framöver.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2