Annons
Annons
© Volta Trucks
Elektronikproduktion |

Volta Trucks får EIB-lån på 450 miljoner kronor

Volta Trucks, bekräftar att Europeiska investeringsbanken, EIB, samarbetar med företaget kring ett riskinvesteringslån på 40 miljoner Euro (ca 450 miljoner kronor).

Finansieringen från EIB syftar till att stötta utrullningen av infrastrukturen kring Volta Trucks helhetsservice för elektriska kommersiella transporter, Truck as a Service (TaaS), under perioden 2023-2026.

Från EIBs sida är målsättningen med finansieringsstödet till Volta Trucks är att bidra till elektrifieringen av Europas vägtransportsektor genom att stötta utbyggnaden och spridningen av elektriska lastbilar.

Projektet ligger i linje med EU-kommissionens omfattande ramverk av regler för att reducera utsläpp av växthusgaser.

– Att vi får stöd och godkännande av Europeiska invrsteringsbanken är såklart en väldigt viktig bekräftelse av våra ambitiösa mål att vara en ledare i Europa inom elektriska vägtransporter. Vi är övertygade om att vår Truck as a Service, som EIB nu stöttar, kommer att underlätta arbetet och minimera besvären för vagnparkschefer och förvaltare av fordonsflottor som nu vill starta arbetet med att elektrifiera sina flottor. Och lånet från EIB kommer att påskynda detta avsevärt, säger Volta Trucks vd, Essa Al-Saleh i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-07-23 01:29 V22.5.13-1