Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Dennis Dahlgren / Actia
Elektronikproduktion |

Actia ser till att universitetet får en uppgraderad och skarp utvecklingsmiljö

Actia Nordic har donerat en klassuppsättning av sin egenutvecklade telematikplattform till civilingenjörsutbildningen vid campus Norrköping. Enligt vd Christian Salén vill man bidra med en bra utvecklingsmiljö samtidigt som man skolar ingenjörer i deras egen produkt, vilket blir intressant för rekryteringar i framtiden.

Linköpings universitet meddelade nyligen att Actia hade donerat telematikutrustning för närmare 200,000 kronor för användning civilingenjörsprogrammen Elektronikdesign och Kommunikation, transport och samhälle vid Campus Norrköping. 

Det handlar om plattformen ACU6, en öppen plattform med globala konnektivitetsmöjligheter, samtidigt som den inkluderar hårdvara och mjukvara och en SDK (Software Development Kit). 

Bolaget vill etablera och utveckla ett samarbete med universitetet och ACU6 blir bryggan som ska skapa detta.

Christian Salén, vd för Actia Nordic, berättar för Evertiq att det finns flera syften bakom donationen men att det främst handlar om att kunna bidra med teknologi som faktiskt används ute på fordonsmarknaden. 

– Vi vill ge Universitetet tillgång till den senaste teknologin så de kan sluta att göra sina labbar på leksaker som Ardino och Rasberry PI’s, säger Christian Salén.

Plattformen kommer att användas till både forskning och utbildning, vilket gör det intressant för Actia då bolaget helt enkelt kan erbjuda att köpa upp intressanta funktioner som utvecklats på plattformen, förklarar Christian.

– Det som utvecklas kan enkelt testas i skarp miljö eftersom produkten går att montera direkt i ett fordon eller en maskin. 

Utöver detta menar Christian att donationen också tillför ett nytt lager av kunskap när det kommer till framtida rekryteringar då man kan plocka upp ingenjörer från universitetet som redan kan bolagets produkt. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2