Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© BAE Systems
Elektronikproduktion |

BAE Systems Bofors ska öppna nytt i Karlstad

I början av året kunde Evertiq rapportera att försvarskoncernen Saab kommer att öppna ett utvecklingskontor i Karlstad, nu är det dags för nästa försvarsjätte att göra samma sak, nämligen BAE Systems Bofors AB.

Magnus Karlsson, utvecklingschef vid  BAE Systems Bofors, berättar för NWT att man i och med expansionen till Karlstad kommer att skapa jobb för uppemot 30 ingenjörer. I alla fall i ett första steg. Tanken är att det nya kontoret ska växa i samma takt som det övriga bolaget.

Att försvarssektorn går som tåget är det få som missat. I och med det rådande läget och den pågående upprustningen i världen har efterfrågan på produkter från bolag som Saab och BAE Systems ökat. BAE rekryterade tillexempel 25 ingenjörer till Karlskoga under det senaste året, nu behöver man dock rekrytera ännu fler.

– Vi behöver bland annat mekaniska konstruktörer och personer med kompetens inom hydraulik, elektronik, elsystem och programvara, säger Magnus Karlsson till NWT

För det nya Karlstadkontoret, vars adress fortfarande är okänd, kommer fokus att ligga på vidareutveckling av befintliga produkter men man kommer samtidigt också jobba för att ta fram nya produkter. Planen är enligt utvecklingschefen att öppna kontoret i maj i år.

Det hela beskriv som en långsiktig satsning. Man kommer att börja med 30 anställda men kommer helt klart att bli fler, dock så vill man inte växa för snabbt. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1