Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sandvik
Elektronikproduktion |

Ny batterielektrisk order till Sandvik

Sandvik har mottagit en stor order från kanadensiska Torex Gold Resources värd 650 miljoner kronor. Det svenska bolaget ska leverera 35 gruvmaskiner till bolagets gruvprojekt Media Luna i Mexiko.

Ordern, som inkluderar 15 batterielektriska fordon och 20 maskiner med förbränningsmotor, är värd hela 650 miljoner kronor och kommer att bokas i första kvartalet 2023.

Det här är Sandviks första batterielektriska order i Latinamerika och även den tredje största ordern på batterielektriska fordon hittills. Maskinerna kommer att börja levereras under tredje kvartalet i år och pågå till det fjärde kvartalet 2025. 

De batterielektriska maskinerna inkluderar lastare och jumbo-borriggar, medan de konventionella maskinerna inkluderar lastare, truckar, bultningsmaskiner, produktionsborrar och en raiseborer.

– Det är mycket glädjande att Torex Gold har valt Sandvik för att leverera våra ledande lösningar till Media Luna. Vi ser ett fortsatt stort intresse för vårt batterielektriska utbud, och den här ordern visar också hur vi med vårt starka totalerbjudande av maskiner och tjänster kan hjälpa våra kunder i övergången till mer hållbar gruvdrift, säger Sandviks vd och koncernchef, Stefan Widing.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons