Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Zound Industries
Elektronikproduktion |

Svenska Zound Industries köper ikoniska Marshall

Sedan 2010 har Zound Industries genom ett avtal tillverkat och sålt Marshalls högtalare och hörlurar. Nu lägger man dock vantarna på bolaget och lanserar Marshall Group.

Det brittiska, ikoniska, varumärket och dess svenska partner, Zound Industries, gå nu samman. Enligt villkoren i avtalet kommer Zound Industries att förvärva Marshall Amplification och Marshall-familjen kommer att bli den största aktieägaren i nybildade Marshall Group. Affären inkluderar samtliga varumärken från Marshall Amplification och dess dotterbolag, inklusive Natal Drums, Marshall Records och Marshall Live Agency.

Från dag ett kommer Marshall Groups intäkter att ligga på över 360 miljoner dollar med en tvåsiffrig lönsamhet. Affär bygger på ett långsiktigt partnerskap mellan bolagen, ett partnerskap som har varat i mer än ett decennium.

Marshall-familjen kommer att äga 24% av den nybildade Marshall Group. Vad prislappen är för affären landade på är hittills okänd.

– För mig är detta en dröm som går i uppfyllelse. Zenith har stöttat Zound Industries sedan 2010 eftersom vi köper in företagets vision för framtiden för premiumljudteknik. Den här affären levererar mot denna framsynthet – den kommer att skapa ytterligare värde för investerare och etablera en solid plattform för framtida tillväxt, säger Tommy Jacobson största aktieägare i Zound Industries före affären, i ett pressmeddelande.

Jeremy de Maillard, vd för Zound Industries och för den nya Marshall Group, säger att man nu i kostymen som Med Marshall Group kliver in på marknaden med inställningen att accelerera tillväxten på marknaden.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons