Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© komax
Elektronikproduktion |

Scanditron tar över agenturen för Komax

Scanditron kommer att ta över agenturen för Komax maskiner för kabelbearbetning från Adcontact / Gammeter som en följd av Komax och Schleunigers sammanslagning.

Under 2022 gick schweiziska Komax och Schleuniger ihop för att skapa en ny jätte inom utrustning för kabel- och kablageproduktion. Scanditron har sedan tidigare representerat Schleuniger i Sverige, Norge och Danmark, och då Komax har som strategi att renodla distributionsnätet i Europa tar Scanditron Sverige AB nu över agenturen för Komax utrustningar i Sverige och Norge från den tidigare agenturinnehavaren Adcontact /Gammeter.

Från och med 1 april 2023 kommer Scanditron att representera såväl Komax som Schleuniger på den svenska och norska marknaden samt sälja även Schleunigers utrustning i Danmark. Det hela innebär att Scanditron får ett bredare erbjudande där man stärker sin position framför allt inom helautomatiska utrustningar för kabelbearbetning.

"Genom Komax förvärv av Schleuniger vill man skapa en bredare ansats mot marknaden, där vi gemensamt ser den affärsmässiga logiken i att den framtida distributionen i vår region hanteras av Scanditron, som är en del i en större industrigrupp vilket tillgodoser Komax tillväxtstrategi," skriver Adcontact / Gammeter i ett pressmeddelande.

Adcontact / Gammeter kommer fortsatt att erbjuda all övrig utrustning inom kablagebearbetning, med inriktning på halvautomatiska lösningar och applikationer för segmenten vitvaru, fordon och elektronikindustri.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1