Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© MilDef
Elektronikproduktion |

MilDef ska leverera taktisk IT till svensk kund

Den svenska tillverkaren av taktisk IT har mottagit en order värd 69 miljoner kronor.

I samband med leverans av ersättningsteknik och modernisering av ett svenskt försvarssystem har MilDef fått förtroendet att leverera ruggade datorer, switchar och displayer, meddelar tillverkaren i ett pressmeddelande. Ordervärdet uppgår till 69 miljoner kronor och leveranserna kommer att ske mellan 2023 och 2025.

Utan att namnge kunden säger MilDef att avtalet gäller en partner i försvarsindustrin och rör utveckling och leverans av produkter för taktisk kommunikation och förstärkt cyberförsvar. Samarbetet inkluderar utvecklingsarbete samt leverans av en större volym hårdvara. 

Moderniseringen av det aktuella försvarssystemet innebär att äldre teknik ersätts med MilDefs produkter. Varje system utrustas med ett flertal 19/2 datorer, switchar, panel PC samt ruggade laptops.

– MilDef och många andra försvarsföretag växlar upp sin samverkan. Detta samarbete kombinerar två svenska försvarsföretag som är specialister inom sina respektive områden. MilDef får förtroendet att bidra med vår spetskompetens; att leverera framtidssäkrade IT-system som stärker skyddet av vårt samhälle, säger Björn Karlsson, vd MilDef Group i pressmeddelandet.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1