Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ericsson
Elektronikproduktion |

Ericssons tidigare IoT-verksamhet är nu i Aeris händer

Ericsson har nu slutfört överföringen av sin IoT Accelerator (IoT-A) samt verksamheterna inom Connected Vehicle Cloud (CVC) till Aeris. Samtidigt har har det svenska telekombolaget förvärvat en mindre andel i Aeris.

När Ericsson i ett pressmeddelande från december förra året offentliggjorde försäljningen av verksamheten, framgick det att bolaget inte var nöjda med avkastningsnivån inom området för vad som kallas för sakernas internet. 

Nu har dock Ericssons tidigare IoT-verksamhet i Aeris händer, och med dessa nya muskler siktar företaget på att hjälpa företag att effektivt skala och samtidigt lösa vanliga affärsutmaningar inom IoT.

– Vi ser fram emot att integrera Ericssons IoT- och Connected Vehicle-verksamheter för att skapa det nya Aeris. Vi har en lång historia av att föra innovation till IoT-marknaden och har nu ytterligare talang, teknologi och partnerskap för att föra den innovationen till företag som vill förenkla, säkra och skala IoT runt om i världen, säger Marc Jones, styrelseordförande och vd för Aeris i ett pressmeddelande.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1