Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Beijer Group
Elektronikproduktion |

Beijer Electronics köper mjukvaruföretaget Smart HMI

Beijer Groups affärsenhet Beijer Electronics förvärvar det tyska företaget Smart HMI GmbH, ett företag som specialiserar sig inom visualiseringsprogramvara baserad på webbteknik.

Smart HMI har cirka 10 anställda och befinner sig i en tidig kommersiell fas med en försäljning på cirka 1 miljoner euro, cirka 11 miljoner kronor, och verksamheten finns i Meerbusch i Tyskland. Smart HMIs mjukvaruplattform WebIQ är en webbaserad visualiseringsplattform för industriella webb-HMI:er och kommer ytterligare förstärka Beijer Electronics marknadsposition.

– Vi är glada att kunna tillkännage detta strategiska förvärv av Smart HMI och deras teknikplattform WebIQ. Vi har samarbetat med företaget sedan en tid tillbaka och genom att nu kunna addera denna teknologi till vårt erbjudande ser vi en stor tillväxtpotential inom affärsenheten Beijer Electronics framöver, säger Jenny Sjödahl, vd och koncernchef för Beijer Group i ett pressmeddelande.

Axel Gustafson, Vice President Product Management på Beijer Electronics, säger att förvärvet utökar bolagets digitaliserings- och visualiseringsmöjligheter för dess prioriterade segment.

– Vi är glada och entusiastiska över både Smart HMI:s kompetens och teknologier. De kompletterar och integreras väl med vårt befintliga erbjudande och vår plan framåt, säger Axel Gustafson.

Förvärvet förväntas slutföras under april 2023. Köpeskillingen uppgår till 5,2 miljoner euro, dock så finns det möjlighet att en mindre ersättning kommer att betalas senare om vissa kriterier är uppfyllda.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons