Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB
Elektronikproduktion |

170 miljoner dollar investeras när ABB vill växa i USA

Kraft- och automationsbolaget investerar cirka 170 miljoner dollar för att påskynda sin tillväxtstrategi i USA. ABB satsar på att växa i USA genom investeringar i verksamheter inom elektrifiering och automation, där det finns en ökad efterfrågan från kunder i branschen.

ABB har precis gjutnit betongfundamenten för en nybyggd drivenhets- och serviceanläggning i New Berlin, Wisconsin.

– För närvarande består 85 procent av ABB:s försäljning i USA av lokalt tillverkade produkter, vilket ger kunderna en tryggare försörjningskedja och bibehåller välbetalda arbetstillfällen inom tillverkningsindustrin i USA, säger ABB:s vd Björn Rosengren i ett pressmeddelande.

Bolaget pekar på lagar som Inflation Reduction Act, CHIPS Act samt Infrastructure Investment and Jobs Act som nyligen antagits som en stor del i att man nu tar beslutet att investera i tillverkningskapacitet, distributionssystem och innovationer i landet.

I New Berlin, Wisconsin byggs som sagt en tillverkningsanläggning för drivenheter och tjänster, vilket kommer att öka den amerikanska produktionskapaciteten för elektriska drivenheter för industrin. För att bygga denna nya fabrik investerar ABB närmare 100 miljoner dollar och man räknar med att slutföra projektet i slutet av 2024. Den nya fabriken ersätter en intilliggande anläggning med cirka 720 medarbetare. Cirka 100 nya arbetstillfällen kommer att skapas här under de kommande tre åren.

Men utöver det investerar ABB även 3 miljoner dollar i ett FoU-labb och innovationscenter i Memphis, Tennessee som kommer att verka inom Installation Products för att påskynda utvecklingen av nya produkter. I Atlanta, Georgia investeras 2 miljoner dollar i en anläggning för robottillverkning, ett projekt som kommer att slutföras under året och skapa 15 nya arbetstillfällen.

Som tidigare rapporterats investerar ABB närmare 40 miljoner dollar i en ny anläggning Albuquerue, New Mexico där man planerar att tillverka Elastimold, en varumärke för tillbehör till underjordiska kablar. Investeringen kommer att skapa 55 ny arbetstillfällen och förväntas vara slutförd 2024.

I Auburn Hills, Michigan bygger man ut det nordamerikanska huvudkontoret för robotik samt tillverkningsanläggningen då fler kunder efterfrågar lösningar inom automation. Denna investering om 20 miljoner dollar kommer att skapa 72 arbetstillfällen och förväntas vara slutförd i slutet av 2023.

I Lehigh Valley, Pennsylvania kommer ABB att inviga sitt nya Installation Products Division Northeast Distribution Center under 2023. Centret representerar en investering på över 4 miljoner dollar kommer att skapa över 100 jobb.

Över 100 nya jobb kommer att skapas när ABB E-mobility inviger sin tillverkningsanläggning för elfordonsladdare Columbia, South Carolina. Fabriken kommer ha en tillverkningskapacitet på upp till 10,000 laddare per år, med en effekt på mellan 20 kW och 180 kW.

– Inflation Reduction Act inbjuder till investeringar i ren energi och stöttar företag som kan producera teknik lokalt. ABB utvecklar och producerar inhemska produkter i större omfattning än någonsin tidigare för att kunna betjäna de amerikanska kunderna när de ställer om till mer hållbar generering av elkraft, tillverkning av ren energi, elektriska transporter och effektivisering inom industriell energi, inklusive avskiljning och lagring av koldioxid, liksom minskning av metangas, förklarar Michael Gray, landschef, ABB USA.


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons