Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© IECO
Elektronikproduktion |

ScandiNova blir majoritetsägare i IECO

Uppsalabaserade ScandiNova Systems meddelar att man förvärvat majoriteten av aktierna i International Electric Company (IECO), en tillverkare av kraftförstärkare och precisa kraftaggregat.

Med förvärvet siktar ScandiNova på att bredda sitt produktutbud, addera nyckelteknologi och kompetens för att nå framtida mål. Förvärvet av IECO är en del av ScandiNovas långsiktiga strategiska vision att utöka sitt utbud av kritiska delsystem för den medicintekniska, vetenskapliga och industriella marknaden. Det Uppsalabaserade bolaget har genom förvärvet nästan 200 anställda.

– IECO passar perfekt ihop med ScandiNova när det gäller att erbjuda avancerade lösningar för samma kundsegment. Vi förväntar oss att bättre kunna möta den ökande efterfrågan från kunderna på integrerade system och helhetslösningar, samtidigt som vi breddar vår kundbas inom nya tillämpningar som till exempel medicinska röntgensystem, säger ScandiNovas vd Niklas Edling.

Förutom att utöka ScandiNovas produktsortiment ger förvärvet av IECO också ytterligare expertis inom områden som design och produktutveckling.

– Jag är väldigt glad över att samarbeta med ScandiNova och ser en stor potential i att kombinera våra teknologier för att förbättra våra kunderbjudanden. Jag ser fram emot att arbeta nära det talangfulla teamet på ScandiNova för att driva innovation och skapa ännu mer avancerade lösningar för våra kunder, säger Rauno Aaltonen, CTO på IECO.

Kimmo Alho, vd för IECO och Rauno Aaltonen kommer att finnas kvar i bolaget både i sina operativa roller och som delägare.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons