Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volkswagen
Elektronikproduktion |

PowerCo och Umicore får klartecken för samriskprojekt

PowerCo, Volkswagens nya batteriföretag, och materialteknikbolaget Umicore, har fått fullständiga myndighetsgodkännanden för sitt samriskföretag som bolaget tillkännagav i september 2022.

Företagen kan nu förbereda sig för storskalig industriell produktion av katodaktiva material (CAM) och prekursormaterial (PCAM) i Europa. PowerCo menar att katodaktiva material är den viktigaste tekniska hävstången för batteriprestanda, liksom den enskilt största bidragande faktorn till den totala batterikostnaden. På grund av detta bör de ses som strategiskt viktiga insatsmaterial, centrala för att skapa värde för batteriet.

Från 2025 och framåt kommer samriskföretaget som PowerCo och Umicore startat att förse PowerCo:s europeiska battericellsfabriker med material för produktionen. Samriskföretaget, som ännu inte har något namn, kommer att täcka en stor del av PowerCo:s behov inom EU.

Samriskföretaget är enligt ett pressmeddelande på god väg att i slutet av årtiondet kunna producera CAM och PCAM med målet 160 GWh cellkapacitet per år, vilket motsvarar en årlig produktionskapacitet som kan driva cirka 2,2 miljoner elbilar. 

Sökandet efter plats för produktionsanläggningen pågår, något bolagen hoppas kunna offentliggöra inom en snar framtid.


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons